péntek, január 20, 2017

Faceebook adatlap törlés

Mielőtt végérvényesen törölnénk magunkat Facebook-ról érdemes megfontolni, hogy valóban szükséges-e, mivel tagadhatatlanul korunk egyik legfejlettebb kommunikációs eszközéről van szó, csupán lehet, hogy ezidáig nem jól használtuk.
 A Facebook valóban mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbb időt raboljon el időnkből és energiánkból, s ezt a saját malmára hajtsa. Viszont egy kis törődéssel és odafigyeléssel nagyon hasznos eszközzé tudjuk nevelni, amely jól szolgál bennünket az alábbi területeken:

 1. bármilyen felületről elérhető sokoldalú ingyenes kapcsolattartási eszköz,
 2. érdeklődés szerint szűrt írott és audio-vizuális hírek, szakmai tartalmak,
 3. személyes és szakmai megnyilvánulás az általunk válogatott közönség felé, ,
 4. érdeklődési körünk szerinti információgyűjtés,
 5. egyre fejlettebb automatizált értékesítési rendszer
Az unatkozó és időrabló tevékenységeket előnyben részesítő emberek valószínűleg nem jutnak el erre az oldalra, tehát a játékok és egyéb dilettáns tevékenységek nem tartoznak a FB előnyeinek felsorolása közé.

1. Kommunikációs eszköz

Alapvetően számítógépről és okostelefonról használjuk és az alapértelmezett felületet vesszük igénybe, viszont vannak praktikusabb alternatívák.

Személyi számítógépek

esetén kiválóan alkalmazhatjuk a Chrome és Firefox beépülői közt is megtalálható User-Agent Switcher-t:

Ezzel a beépülővel átverhetjük a Facebook szerverét, hogy mobilra optimalizált tartalmat biztosítson nekünk, amely

 • kevesebb zavaró elemet tartalmaz,
 • minimálisak a hirdetések,
 • kevesebb memóriát eszik is alacsonyabb a processzor-igénye,
 • minimális sávszélességet foglal, így 
 • jelentősen felgyorsítja a böngészési élményt.

Google Chrome és Mozilla Firefox

esetén még kiválóan alkalmazhatjuk a címsorból indítható gyors-elérés funkciót:
 1. "face" (egy kézzel könnyen gépelhető) után [Tab] lenyomásával válogathatunk a gyakran használt címek között, így könnyen kiválaszthatjuk pl. a ..k.com/messages/ címet, amely az üzeneteket tölti be.
 2. "facebook.com" begépelése után lenyomva a [Tab]-ot bármilyen keresőszót beírhatunk, azt a FB keresőmotorja meg fogja találni nekünk, ez lehet oldal, csoport, személy, vagy bármilyen független kulcsszó egyaránt.

Android

Az alapértelmezett FB alkalmazás ad némi extrát, és az újítások is rendszerint csak ezzel elérhetőek, viszont mindennapi használatra vannak sokkal hatékonyabb és erőforrás-kíméletesebb megoldások, mint pl: Face Slim vagy Thinfoil

2. Információ szűrése

Haszontalan "Barátaink", Like-olt oldalak és Csoportok kigyomlálása után érdemes megtanítani a FB AI-ját, hogy milyen típusú tartalmakra nem vagyunk kíváncsiak.

3. Megnyilvánulás

Manapság a személyes brand felépítésének elsődleges eszköze a FB. Szakmai LinkedIn profillal kiegészítve és mindkét platformon publikált referenciákkal nincs szükség többé önéletrajzokra és portfóliókra.

Valós, vagy legalábbis annak tűnő közismert név mögött, sokatmondó fényképpel és tudatosan válogatott és/vagy gyártott tartalmakkal nemcsak a külvilág felé tudjuk felépíteni önképünket, hanem őszinteség és hitelesség által környezetünk visszahatása is megerősíti önbizalmunkat, képességeinket. Tehát érdemes időt és energiát fektetni bele.

4. Információgyűjtés

Szinte nincs már olyan téma amelynek ne lennének követhető szakértői, oldalai vagy csoportjai facebookon, vagy ha mégis találsz olyan témát amely nincs lefedve, csupán két klikk és létrehozhatsz egy 
 1. oldalt, ahová összegyűjtheted a releváns tartalmakat, a mögötte álló kiváló analitikai rendszerrel tökélyre lehet optimalizálni a tartalomszolgáltatást;
 2. csoportot ahol nyilvánosan, vagy zártan végtelenségig lehet vitázni az adott témában, vagy amennyiben pénzt is megér az információ
 3. hirdetésekkel lehet még nagyobb és relevánsabb tömeget bevonzani

5. Értékesítés

Gyártók és szolgáltatók egyaránt megtalálhatóak az interneten és a FB sokat tett az utóbbi időben azért, hogy minél több gazdasági tevékenységet folytató felhasználót kiszolgáljon. Egyre több olyan vállalkozás van aki szinte csak és kizárólag FB-n hirdet és értékesít. Napról-napra fejlődő hirdetési algoritmusának köszönhetően ha ügyes vagy és terméked is minőség az ezidáig legolcsóbbnak hirdetési módszernek hitt AdWords-nál is alacsonyabb árakon lehet megszerezni az ügyfeleket.

És még sok olyan előnye van és folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően lesz ami kis odafigyeléssel és tudatos használattal hasznunkra válik a mindennapokban mint magánszemély és/vagy vállalkozó egyaránt.

Mindezek mellett természetesen érdemes elmenni a bejelölt eseményekre, vagy megszervezni magunknak párat, hogy ne csak a virtualitásban szocializálódjunk. 

Ha ennek ellenére is törölni akarod magad a rendszerből, itt a HowTo:

Hogyan kell Facebook fiókot törölni (véglegesen)?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése