szerda, február 01, 2012

fiyelmeztetés! átverés mobiltelefonon

hihetetlen, de igaz. jelen esetben az a hihetetlen számomra, hogy annak ellenére, hogy ez a levél már 2009-ben körbejárta a világhálót, mai napig hallok esetekről amikor emberek hatalmas összegeket buktak az alább vázoltak szerint. megerősítem, a levélben felsoroltak valódi veszélyek, és ezeken kívűl még továbbiak is rendelkezésre állnak, hogy alaposan megfosszák amúgyis szűkös pénztárcánkat telekommunikációs eszközökkel figyelmetlenségünket kihasználva.

Sziasztok!
Megyei kollégámtól kaptam a figyelmeztetést. Kérem küldjétek tovább minél több ismerősötöknek.

Figyelem...fontos!!!

A hétvégén az én telefonomra is érkezett egy ..39.....-s hívás, de nem vettem észre és mivel Olaszországra tippeltem és senkit nem ismerek, aki most ott lenne, nem hívtam vissza. Szóval ez tényleg létezik. A T-Mobile megerősítette a hírt, kérlek, olvassátok el figyelmesen.

Február 5-n a Belgrádban megtartott Hitelcsalások megelőzésére vonatkozó Fórumon Marija Kusity a fórum elnöke és a Raiffeisen bank dolgozója a következő értesítést közölte:

"Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket egy újfajta bűncselekményre, Európában már több ilyen történt, sajnos hozzánk is eljött. A bűncselekmény folyamata a következő: a mobiltelefon kijelzőjén nem fogadott hívás jelenik meg. Erre az értesítésre sor kerülhet anélkül is, hogy a telefon megcsörrenjen. Ha a mobiltelefon tulajdonos, miután megnézte, hogy milyen számról van szó, és ha a hívószámok a következők: +39., +390., +391., +392., +393., +394.(ebben a konkrét esetben +3... szám volt), de mindjárt kitörli a számot, abban az esetben további következménye nem lesz. De ha felhívja ezt a számot, a bűnözők áldozatává válik. A konkrét esetben a mobiltelefon tulajdonosa jelentkezett az említett számra, és több mint 2.000 EURO-s költsége keletkezett. Ugyanis ha jelentkezünk ezekre a számokra, nincs lehetőség rá, hogy megszakítsuk a vonalat, s óriási költségek keletkezhetnek a telefonszámlánkon."

A Belügyminisztériumtól kapott információk szerint már több ilyen eset történt nálunk is. Megkérem Önt, hogy ezen esetek megelőzése érdekben, hogy minél több emberhez juttassa el ezt az információt.

MSN veszély! Átverés! Kérlek add tovább!

Vigyázzatok! Aki a Windows Live Messenger-t használja az msn-hez, annak a lap alján időnként megjelenik egy IQ-teszt. Ez egy nagy átverés!!!!! Ha rákattintasz és megcsinálod a feladatot, a telefonszámodat fogja kérni "a válasz" megküldéséhez. Ha itt megadod a számodat és a tovább gombra kattintasz, kapsz egy sms-t és ebben a pillanatban 1.080,- forintot (Ezernyolcvan forintot) levonnak a kártyádról, előfizetésedről! Innentől kezdve az IQ-tesztről már szó sincs, hanem tagja lettél a "dada klubnak", és ami a legszörnyűbb: HETENTE le fog vonni újabb 1.080,- forintokat a rendszer, egészen addig, amíg ki nem lépsz a dadából. De kilépni sem egyszerű, mert a honlapon nincs rajta, hanem egy telefonos automatát hívogathatsz munkaidőben. Szóval ez a jelenlegi LEGNAGYOBB CSALÁS ami kimondottan a diákságot célozta!

Kedves Ismerősök!
Szeretnénk felhívni figyelmeteket arra, hogy megjelent egy kalóztelefonszám, amely a következő számjegyekkel kezdődik: + 4478... Ne vegyétek fel a telefont ha ilyen számról van hívásotok és ne hívjátok vissza, mert alkalmanként ez kb. 20.000 HUF-os költséget is jelenthet. Annyi furcsaság van a dologban, hogy nagyon korán, kb. 3-4 csörgés után lerakják a telefont. A telefonhívások este történnek! Kérünk Titeket tájékoztassatok mindenkit, aki mobiltelefonnal rendelkezik!


Köszönöm a segítséget:
Kuti Erika r. szds.
bűnmegelőzési főelőadó
Kiskőrös Rk.

hasonló átverések:
  • a dada klubbal bárhol találkozhatsz, nem csak a messengeren, minden "nyerj kütyüt, add meg a telefonszámodat" hirdetés átverés.
  • www.sms-kapcsolatok.hu
  • ingatlandepo.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése