hétfő, június 08, 2009

The Google Wave Dance

a Google bemutatta a Google Wave alkalmazását,
azaz az eddigi Google alkalmazások legjobb ötvözetéteddig nem látott teljességre törekedett, és sikerült megvalósítania.

különböző platformokon, különböző alkalmazások, különböző generációk és kultúrák számára, különböző feladatokra.

hogyan valósítható meg mindez? mik a korlátok, mik az eredmények?

Google Wave különböző platformon

böngésző minden platformon fut, ezért a Google Wave is minden platformon betölthető. nem szükség semmilyen speciális szoftware, kiegészítők, vagy bármi ami nehezítené a felhasználó dolgát.
használható számítógépeken, laptopokon, telefonokon, és természetesen a Google csúcsmobilon, az Android-on.

Google Wave különböző alkalmazásokkal

úgy néz ki, hogy a Google figyelt, majd legyártott minden olyan alkalmazást amelyet emberek az internet világában napi szinten használnak, ezeket kompatibilissé tette és összegyűrte egy csomagba. minden kommunikál mindennel, akinek engedélyt adunk az szerkeszthet bármikor bármit körülöttünk, úgy is lehet értelmezni, hogy egy hatalmas virtuális közösségi alkalmazást kapunk, amelyet mindenki maga irányíthat és adminisztrálhat.

Google Wave különböző generációk és társadalmi rétegek számára

a realtime fordítóeszköz megszünteti a nyelvi korlátokat, a szintén valós idejű helyesírás-javító visszaszorítja a helytelen írásmódból kialakult chat-szlenggé fejlődött banális tévedéseket, amely már helyenként fellelhető a online publicisztikában.

Google Wave különböző feladatokra

ha egy alkalmazást szélesebb körnek készítenek,
 • rendszerint kaotikussá, áttekinthetetlenné, nehezen érthetővé válik.
 • lesznek rajongói, lesznek kik ellenzik.
 • számon kell tartani melyik alkalmazás mire szolgál, ez előbb utóbb szintén áttekinthetetlen válik
 • online alkalmazások felváltják a szoftvereinket, mivel kényelmesebb, gyorsabb, és szélesebb felhasználási felületet biztosít.
 • ezzel együtt jár, hogy millió webcímet,
 • hozzá tartozó bejelentkezési nevet és
 • bejelentkezési módot kell megjegyezni.
 • mindeniknek másként néz ki a menüje,
 • a grafikáról és személyre szabhatóság hiányáról nem is beszélve
 • különböző feladatokat különböző helyzetekben valósítunk meg, mert nincs egy nagy közös platform, ezáltal gondolkodásmódunk a linearitásra korlátozódik.
  és ebben a világban, amit pár pontban felvázoltam (sorolhatnám és sorolhatjátok kommentben..), a Google meglátta a lehetőséget, hogy kiszolgáljon bennünket, cyberspace-ben eltévedt felhasználókat. megalkotta a Google Wave-t. köszönjük.

  valószínű sokakban felmerülnek azon gondolatok, miszerint mi lesz a személyiségi jogokkal? mi történik személyes adataink biztonságával? megfigyelhetőek leszünk. még inkább magába szippant a virtuális világ.

  a dimenzionális virtuális világ elméletem

  az ember már nem fér a maga 3+1 dimenziós világában (tér + idő), ezért megalkot egy újabb (nevezzük 5. dimenziónak) világot, ez a cyberspace. itt nem érvényesül sem a tér sem az idő fogalma, viszont függ tőle. ez a téma nem új, leglátványosabb témával foglalkozó filmek: The Animatrix (2003), The Matrix (1999), The Thirteenth Floor (1999), Dark City (1998), és érinti a témát egy sokkal elfogadhatóbb szemszögből a WALL·E (2008) is stb.. (kedvencem a Sötét Város és természetesen az Animátrix).

  van kinek negatív gondolatok fordulnak meg ilyen és hasonló elméletek kapcsán; meg tudom érteni, mindannyian félünk, viszont van egy másik szemszög, az már másik téma. majd ha azt is kifejtettem akkor postolom a blogon, és belinkelem ide is. meg fogom cáfolni benne minden technikai fejlődést érő támadás alapját.

  az, hogy mely kérdésünkre milyen választ kapunk, effektív mindegy, a lényeg, hogy itt van egy új eszköz, amelyet megfelelően használva életünk szerves részévé tehetünk, megkönnyítve ezáltal a kommunikációt, kapcsolattartást, stb..

  a Google Wave egy hullám ami megrázza elárasztja megtöri hatással lesz a világra.

  a Google Wave Developer Preview-t a 2009-es Google I/O konferencián mutattták be először a nagyközönségnek, íme a teljes videó, érdemes még akkor is, ha nem értesz angolul, majd jönek feliratok is: Google Wave Developer Preview at Google I/O 2009

  Nincsenek megjegyzések:

  Megjegyzés küldése