kedd, június 23, 2009

RE: Hova mész a notebookkal este?

neonomád embertársunk (oizys) feltette a kérdést mely sokunknak fejében motoszkál, csak lusták vagyunk megfogalmazni.
Hol lehet sötétedés után, szabad ég alatt, falmentes helyen kiülni egy notebookkal, Budapesten?

- felvetette, hogy a Margit sziget nem egy IT és nomád-barát hely, mivel a kultúra alsóbb küszöbére szorult társadalom mutatja meg magát, s félő, hogy direkt.

- én nem tapasztaltam ilyent, pedig Gmail Offline, Google Reader és a felhalmozott FF tabokkal gyakran kiülök oda késődélutáni órákban. a Margit híd felőli bejárattól 100-150 méterre pedig lehet fogni egy gyengécske jelet.

- említik a Szent István parkot
- erről nincs tapasztalaom


- Erzsébet tér, azaz a Gödör zöldövezete.
- itt aránylag biztonságos, mivel rengeteg más ember is hányódik hajnalokig a területen, agyon van kamerázva, és ha elég közel húzódsz a baloldalon található hotelhez, akkor még szélessávod is van. a játszótér melletti padon szép színes Punkok szoktak tanyázni, a mellettük lévő pad a legbiztonságosabb. neked nem kell félni tőlük, mindenki más pedig fél. (ezért legyen nálad cigi meg dobj oda nekik egy sört, csak úgy respectből)

a Millenárist és környékét tudom én is ajánlani, habár éjszaka körültekintőbben kell mozogni, és fa sincs aminek a hátad nekivethetnéd.

a Mamut tetejéről már többektől is hallottam, majd egyszer kipróbálom.

ha kis nyüzsi belefér, a Városmajor zöldebb részén jó helyeket lehet találni, és az irodák sokasága biztosítja azt a pár kbs-t amire szükség van, de WEP mögött is bujkálnak sokan, és azon a környéken kifejezetten sok az általánosan elterjedt "lofasz" WPA pass

a Szabadság tér nyugati részén több jelet is lehet fogni, viszont itt rengeteg a kutyaszar, azzal vigyázzatok.

ha nyugi és félős is vagy, netán egy messziről feltűnő fehér alma világít a túloldalon, akkor irány a Rózsadomb, sok zöld, akad free wifi és WEP-es is bőven. a Veronika utca melletti kis parkból még a kilátás is elégséges, és ott egy árva lélek nem jár este.

a Zsigmond köz duna felőli részén megpihenve egy ThinkPaddal vagy jó antennával lehet fogni a pizzázó free wi-fi-jét.

a Szépvölgy Business Park gusztustalanul urbánus, de van szélessáv

vannak köztes megoldások, én például a Gmail és Google Reader Offline adta lehetőségeket használom ki, kiülve a dunapartra, margitszigetre, citadellára, stb..
ha pedig egy söröcskét is legurítanék mellé akkor irány a Kazincy utcában a Bobek, ha az bezár akkor átvonulok a Szimplába.. ezeken a helyeken is nyugisan, kultúrált körülmények között lehet kitisztítani az elmét, ellazítani az izmokat.

hajrá elvtársak!

ui.: ne feledjétek kiegészíteni kommentek útján a listát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése