péntek, május 15, 2009

Windows admin jelszó

MS Windows Administrator és felhasználó jelszó törlése, módosítása ha elfelejtettük, vagy soha nem is tudtuk. működik a következő operációs rendszerekkel: NT 3.51, NT 4, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Vindows Vista 32 és 64 bit, Server 2008 (32 & 64 bit)

íme a hogyanja:
le kell tölteni az Offline NT Password & Registry Editor, Bootdisk / CD-t (a friss verzió és leírás innen tölthető: pass & reg editor)

ez egy .zip fájl, ki kell csomagolni, hogy megkapd az .iso fájlt, amelyet bármely CD író programmal ki lehet írni:
File > Open [Menyit] > megnyitni az .iso fájlt, és írás

helyezzük a feltörni (természetesen a jelszót feltörni értettem) kívánt gépbe, indításkor a legtöbb gépnél az F12 gomb megnyomására megjelenik a Boot Menu, ahol ki lehet választani a Boot from CD-ROM (CD-ről való indítást).

boot: boot nousb (ezt írd, majd [enter])

majd lehet választani különböző opciók közül. amennyiben fogalmad sincs, hogy mik a választási lehetőségek, csak fogadd el az alapértelmezett opciókat [Enter]

lesz egy olyan menüpont, amelynél a felhasználó nevét kell megadni (..enter the username to change:[Administrator]), alapértelmezettként az administrator szerepel, itt [enter], majd utána az 1-es opciót érdemes választani (Clear user password)

utána egy ! majd [enter]

What to do? q [enter]

About to write file back! Do it? y [enter]

[enter]

# reboot

és ennyi, volt jelszó, nincs jelszó!

ui.: ne feledd eltávolítani a lemezt a gépből újraindítás után

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése